ტონი სოსისით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სოსისი „ივერია“ – 8 ცალი
თონის პური – 1 ცალი
ქონდარი – 1 ჩ. კ.
ნიორი – 2 კბილი
მწვანე წიწაკა – 4 ცალი
სატაცური – 4 ღერი
ლიმონი – 1 ცალი
კრემყველი – 200 გ
ბაზილიკი – 20 გ
ქინძი – 20 გ
ბოლოკი – 1 ცალი
მარილი
მომზადება:
სოსისი დაჭერით და შეწვით ტაფაზე. დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ქონდარი, მწვანე წიწაკა, ნიორი და ცოტა მარილი.
სატაცური დაჭერით და გადაიტანეთ ტაფაზე. მოასხით ლიმონის წვენი და მოაყარეთ თეთრი სეზამის მარცვლები.
თონის პური დაჭერით სასურველ ნაჭრებად და თითო ნაჭერი გაჭერით შუაზე. მოაყარეთ ორეგანო, წიწაკა და სეზამი, მოაწურეთ ლიმონი და მოასხით ზეითუნის ზეთი.
ცხელ ტაფაზე დაასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი, დაამატეთ წიწაკა და სეზამის მარცვლები. შებრაწეთ პურის ნაჭრები ორივე მხრიდან.
კრემყველში აურიეთ გახეხილი ნიორი, წიწაკა და სეზამის თეთრი და შავი მარცვლები.
აწყობა:
გახუხულ პურს წაუსვით კრემყველი, ზემოდან დაალაგეთ შემწვარი სოსისი და სატაცური. ბოლოს დაამატეთ თხლად დაჭრილი ბოლოკი, ბაზილიკი და ქინძი.
ისიამოვნეთ გემოთა თამაშით!
გაამოთ!
სხვა რეცეპტები