ტონი შაშხით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
შაშხი “შეიკა” – 24 ნაჭერი
თონის პური – 1 ცალი
ქათმის კვერცხი – 8 ცალი
მწყრის კვერცხი – 8 ცალი
კრემყველი – 200 გ
ავოკადო – 2 ცალი
წითელი მოცხარი – 20 გ
ქინძი – 20 გ
ტარხუნა – 20 გ
დაღერღილი წიწაკა – 1 ჩ.კ.
თეთრი და შავი სეზამის მარცვლები – თითო ჩ.კ.
ნიორი – 2 კბილი
ორეგანო – 1 ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
მომზადება:
პური დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და თითო ნაჭერი გაჭერით შუაზე. მოაყარეთ ორეგანო, წიწაკა და სეზამი, მოასხით ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი.
გააცხელეთ ტაფა და შებრაწეთ პური ორივე მხრიდან.
ქათმისა და მწყრის კვერცხები მოხარშეთ.
ავოკადო დაჭერით თხელ ნაჭრებად.
კრემყველში აურიეთ გახეხილი ნიორი, დაღერღილი წიწაკა, თეთრი და შავი სეზამის მარცვლები.
აწყობა:
შებრაწულ პურს წაუსვით შეზავებული კრემყველი, ზემოდან დაწყვეთ ავოკადო, წითელი მოცხარი, დაჭრილი შაშხი და ორივე სახის მოხარშული კვერცხი. ბოლოს მოაყარეთ ქინძი, ტარხუნა და სეზამის მარცვლები.
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები