ტონი ბეკონით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
ბეკონი – 24 ნაჭერი
თონის პური – 1 ცალი
ორეგანო – 1 ჩ.კ.
დაღერღილი წიწაკა – 1 ჩ.კ.
თეთრი სეზამის მარცვლები – 1 ჩ.კ.
ლიმონი – 1 ცალი
ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
კრემყველი – 200 გ
ლეღვი – 4 ცალი
ნიორი – 2 კბილი
ქინძი – 20 გ
ტარხუნა – 40 გ
წითელი მოცხარი – 50 გ
ბაზილიკი – 20 გ
მომზადება:
პური დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და თითოეული გაჭერით შუაზე. მოაყარეთ ორეგანო, წიწაკა და სეზამი, მოასხით ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი.
ტაფაზე გააცხელეთ ცოტა ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ წიწაკა და სეზამის მარცვლები. შებრაწეთ პურის ნაჭრები ორივე მხრიდან.
ბეკონი დაჭერით თხელ ნაჭრებად და შეწვით ტაფაზე ან ღუმელში, სანამ ხრაშუნა არ გახდება.
კრემყველი შეაზავეთ წიწაკითა და წვრილად დაჭრილი ბაზილიკით. წაუსვით შებრაწულ პურს.
ლეღვი დაჭერით, მოასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ გახეხილი ნიორი და წიწაკა. (ლეღვის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ატამი, ბანანი, მანგო, ნესვი)
აწყობა:
პურს გადაუსვით შეზავებული კრემყველი, ზემოდან დაალაგეთ ლეღვი, ბეკონი, ქინძი, ტარხუნა, წითელი მოცხარი და ბაზილიკი.
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები