„სპეც ივერია“ სოსისის ხვეულა პარმეზანით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სოსისი „სპეც ივერია“ – 4 ცალი
პარმეზანი – 100 გ
ფენოვანი ცომი – 400 გ
კვერცხი – 1 ცალი (გადასასმელად)
ორეგანო – ½ ჩ.კ.
შავი სეზამის მარცვლები – 1 ს.კ.
მომზადება:
ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ და დაჭერით ზოლებად. თითოეული სოსისი გადაახვიეთ ცომში, ზემოდან გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხი, მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი, ორეგანო და სეზამის მარცვლები.
გამოაცხვეთ 200°C-ზე, დაახლოებით 17- 20 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერი.
სერვირება:
მიირთვით ცხლად, პარმეზანის არომატით გაჯერებული ხრაშუნა ცომით.
შესანიშნავია როგორც საუზმედ, ისე წვეულების აპეტაიზერად.
გაამოთ!
სხვა რეცეპტები