„სპეც ივერია“ სოსისის ხვეულა პარმეზანის გარსით

„სპეც ივერია“ სოსისის ხვეულა პარმეზანის გარსით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • სოსისი „სპეც ივერია“ – 1 შეფუთვა (დაახ. 400 გ)

  • პარმეზანი – 100 გ

  • კარტოფილი – 4 ცალი

  • კარაქი – 40 გ

  • რძე ან კარტოფილის ნახარში – საჭიროებისამებრ

  • ტკბილ-ცხარე სოუსი – 50 გ

  • ყველის სოუსი – 50 გ

  • ბაზილიკის ფოთლები – მოსართავად


chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

კარტოფილი მოხარშეთ, გააცივეთ, გაფრცქვენით და დაჭყლიტეთ. დაამატეთ კარაქი და ცოტა რძე ან კარტოფილის ნახარში – ისე, რომ მიიღოთ რბილი და ნაზი პიურე. მოაყარეთ მარილი გემოვნებით.

შემდეგ გააცხელეთ ტაფა ან გრილი დაახლოებით 180 გრადუსზე. გახეხილი პარმეზანი თანაბრად გადაანაწილეთ ტაფაზე. როდესაც ყველი დნობას დაიწყებს და ერთიან ფენად იქცევა, ზემოდან მოათავსეთ კარტოფილის პიურე და დაჭრილი სოსისი.

როგორც კი ყველი დაიბრაწება, ფრთხილად გადაახვიეთ, მიეცით ხვეულას ფორმა და დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად.


სერვირება:

მზა ხვეულები დაალაგეთ თეფშზე, თითოეულს ზემოდან მოასხით ტკბილ-ცხარე და ყველის სოუსები. მორთეთ ბაზილიკის ფოთლებით.


გაამოთ!