სოსისი „ქომაგი“ ბოსტნეულით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სოსისი „ქომაგი“ – 400 გ
ყვითელი ბულგარული წიწაკა – 2 ცალი
სატაცური – 200
პომიდვრის ჩირი – 100 გ
ჰალაპენიო – 2 ცალი
ოხრახუში – 1 კონა
კამა – 1 კონა
ნიორი - 2 კბილი
მუსკატის კაკალი (დაფქული) - 1 მწიკვი
თეთრი სეზამის მარცვლები – 2 ს.კ.
ორეგანო – გემოვნებით
კვერცხი – 4 ცალი
პარმეზანი – 100 გ
არაჟანი – 100 გ
მარცვლოვანი მდოგვი – 2 ს.კ.
ზეთი – 2 ს.კ.
ზეთისხილი – 50 გ
მარილი
პილპილი
მომზადება:
ბულგარული წიწაკა დაჭერით რგოლებად, სოსისი – კუბებად. გააცხელეთ ტაფა, დაასხით ზეთი, დაყარეთ სოსისი, დაამატეთ ორეგანო, მოახეხეთ ცოტაოდენი მუსკატის კაკალი და შუშეთ, სანამ არ შეიფერება.
ბულგარული წიწაკის თითოეულ რგოლში მოათავსეთ სოსისის ნაჭრები, სატაცური და პომიდვრის ჩირი – ისე, თითქოს პატარა კალათებია. შემდეგ ათქვიფეთ კვერცხი და მოასხით თითოეულ რგოლს, ზემოდან მოაყარეთ ცოტ-ცოტა გახეხილი ნიორი და თეთრი სეზამის მარცვლები. ტაფას დაახურეთ თავსახური და წვით, სანამ კვერცხი თავს არ მოიკრავს.
სერვირება:
მზა ბოსტნეულის რგოლები გადაიტანეთ თეფშზე, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, კამა, გახეხილი პარმეზანი, ზეთისხილი, ჰალაპენიო, გადაუსვით მარცვლოვანი მდოგვი. ზემოდან მოასხით არაჟანი გემოვნებით.
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები