სოსისი „ცეროდენა“ პომიდვრის სოუსით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სოსისი „ცეროდენა“ – 1 შეფუთვა
კანგაცლილი პომიდორი (დაკონსერვებული) – 1 ქილა
ზეთი – 2 ს.კ.
წითელი ხახვი – 1 თავი
ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
ნიორი – 2 კბილი
ლობიოს კონსერვი – 200 გ
ქინძი – ნახევარი კონა
ოხრახუში – ნახევარი კონა
კამა – ნახევარი კონა
მარილი – გემოვნებით
მომზადება:
ზეთმოსხმულ ცხელ ტაფაზე მოათავსეთ მრგვლად დაჭრილი სოსისი. დააყარეთ წვრილად დაჭრილი წითელი ხახვი, შემდეგ – ბულგარული წიწაკა და ნიორი. ყველაფერი მსუბუქად მოშუშეთ.
დაამატეთ პომიდვრის კონსერვი, მარილი გემოვნებით და განაგრძეთ შუშვა საშუალო ცეცხლზე. როცა ბოსტნეული დარბილდება, დააყარეთ ლობიო. ბოლოს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში და კამა.
მოურიეთ და კიდევ რამდენიმე წუთით გააჩერეთ ცეცხლზე, რათა კერძს ყველა არომატი კარგად გაუჯდეს.
სერვირება:
მზა კერძი გადაიტანეთ თეფშზე. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ მოაყაროთ კიდევ ცოტაოდენი მწვანილი.
გაამოთ!
სხვა რეცეპტები