შაშხის როლები სალსასთან ერთად

შაშხის როლები სალსასთან ერთად
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

      • შაშხი “შეიკა” – 200 გ
      • წითელი ხახვი – 1 ცალი
      • პომიდორი – 1 ცალი, დიდი 
      • მრგვალი “ბებოს ლავაში” – 2 ფირფიტა
      • მწვანე წიწაკა – 2 ცალი
      • ქინძი – 50 გ
      • ისპანახი – 150 გ
      • რუკოლა – 50 გ
      • ყველი გაუდა – 200 გ
      • ბაზილიკი – რამდენიმე ფოთოლი
      • კვერცხი 3 ცალი
      • ზეითუნის ზეთი – 50 მლ
      • შაქარი – 1 ს.კ
      • დიჟონის მდოგვი  – 2 ს.კ.
      • მარცვლოვანი მდოგვი  – 2 ს.კ.
      • ლიმონის წვენი – 1 ლიმონისგან
      •  პილპილი – გემოვნებით
      • მარილი – გემოვნებით
chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება: 

სოუსისთვის  კარგად გათქვიფეთ 3 კვერცხის გული,  ზეითუნის ზეთი, მარილი და შაქარი. დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი დიჟონის მდოგვი, 2  სუფრის კოვზი მარცვლოვანი მდოგვი და შავი პილპილი.

ლავაშს გადაუსვით სოუსი, ზემოდან დაალაგეთ  შაშხი, ისპანახის ფოთლები, გაუდა. გადაახვიეთ, დაჭერით პატარა როლებად და შეწვით. 

პომიდვრის სალსა: ერთმანეთში აურიეთ მცირე კუბებად დაჭრილი პომიდორი,  დაჭრილი ხახვი, მწვანე წიწაკა,  ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი, ქინძი და ბაზილიკი.


სერვირება:

შემწვარი როლები  მოათავსეთ თეფშზე და გამოიტანეთ პომიდვრის სალსასთან ერთად. 


გაამოთ!