ძიება

სენდვიჩი მოხარშული ძეხვითა და ავოკადოთი

სენდვიჩი მოხარშული ძეხვითა და ავოკადოთი
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

მოხარშული ძეხვი “სასენდვიჩე” – 12 ნაჭერი

პური – 8 ნაჭერი

სალათი „აისბერგი“ – 50 გ

კიტრი – 1 ცალი

ავოკადო – ნახევარი

კრემყველი – 50 გ

პარმეზანი – 30 გ

ორეგანო – ½ ჩ.კ.

რეჰანი – 1 ს.კ.

დაღერღილი წიწაკა – ½ ჩ.კ.

ბაზილიკი – 20 გ

არაჟანი – 50 გ

ზეითუნის ზეთი – 3 ს.კ.

ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.

მარილი 

პილპილი 

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

შუაზე გაჭრილ პურს მოაყარეთ ორეგანო და დაღერღილი წიწაკა, მოასხით ლიმონის წვენი და ზეთი. ოდნავ შებრაწეთ ტაფაზე ან გრილზე. 

კრემყველი შეაზავეთ დაღერღილი წიწაკითა და ბაზილიკით.

აწყობა:

პურზე წაუსვით კრემყველი, დაადეთ  სალათი “აისბერგი”, მოაყარეთ ორეგანო და გადაუსვით ცოტა არაჟანი. შემდეგ დააწყვეთ ძეხვი, თხლად დაჭრილი კიტრი, ავოკადო, არომატისთვის - რეჰანი, მარილი და პილპილი გემოვნებით. მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი, ფრაგმენტებად დაადეთ არაჟანი, მოაყარეთ პარმეზანი, დააფარეთ პურის მეორე ნაჭერი და ფრთხილად გაჭერით.


მიირთვით გემრიელად!