სენდვიჩი მოხარშული ძეხვითა და ავოკადოთი
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
მოხარშული ძეხვი “სასენდვიჩე” – 12 ნაჭერი
პური – 8 ნაჭერი
სალათი „აისბერგი“ – 50 გ
კიტრი – 1 ცალი
ავოკადო – ნახევარი
ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.
კრემყველი – 50 გ
ორეგანო – ½ ჩ.კ.
დაღერღილი წიწაკა – ½ ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი – 3 ს.კ.
პარმეზანი – 30 გ
რეჰანი – 1 ს.კ.
პილპილი
მომზადება:
შუაზე გაჭრილ პურს მოაყარეთ ორეგანო და წიწაკა, მოასხით ლიმონის წვენი და ზეთი. ოდნავ შებრაწეთ ტაფაზე ან გრილზე.
კრემყველი შეაზავეთ დაღერღილი წიწაკითა და ბაზილიკით.
აწყობა:
პურზე წაუსვით კრემყველი, დაალაგეთ სალათის ფოთლები, ძეხვი, კიტრი, ავოკადო და რეჰანი. არომატისთვის მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი, ფრაგმენტებად დაადეთ არაჟანი, მოაყარეთ პარმეზანი, დააფარეთ პურის მეორე ნაჭერი და ფრთხილად გაჭერით.
მიირთვით გემრიელად!
სხვა რეცეპტები