სენდვიჩი მოხარშული ძეხვითა და ავოკადოთი

სენდვიჩი მოხარშული ძეხვითა და ავოკადოთი
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • მოხარშული ძეხვი “სასენდვიჩე” – 12 ნაჭერი

  • პური – 8 ნაჭერი

  • სალათი „აისბერგი“ – 50 გ

  • კიტრი – 1 ცალი

  • ავოკადო – ნახევარი

  • ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.

  • კრემყველი – 50 გ

  • ორეგანო – ½ ჩ.კ.

  • დაღერღილი წიწაკა – ½ ჩ.კ.

  • ზეითუნის ზეთი – 3 ს.კ.

  • პარმეზანი – 30 გ

  • რეჰანი – 1 ს.კ.

  • პილპილი

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

შუაზე გაჭრილ პურს მოაყარეთ ორეგანო და წიწაკა, მოასხით ლიმონის წვენი და ზეთი. ოდნავ შებრაწეთ ტაფაზე ან გრილზე. 

კრემყველი შეაზავეთ დაღერღილი წიწაკითა და ბაზილიკით.


აწყობა:

პურზე წაუსვით კრემყველი, დაალაგეთ სალათის ფოთლები, ძეხვი, კიტრი, ავოკადო და რეჰანი. არომატისთვის მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი, ფრაგმენტებად დაადეთ არაჟანი, მოაყარეთ პარმეზანი, დააფარეთ პურის მეორე ნაჭერი და ფრთხილად გაჭერით.


მიირთვით გემრიელად!