ქორნდოგი რძიანი სოსისით

ქორნდოგი რძიანი სოსისით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები ( 4  ულუფისთვის): 

  • რძიანი სოსისი “მინი” – 4 ცალი

  • კვერცხი 1ც 

  • პოლენტა 300 გ

  • ფქვილი 500 გ

  • შაქარი  2.5 ს.კ.

  • მარილი 1 ს. კ.

  • საფუარი 2 ს. კ.

  • მჟავე კიტრი (პიკული) 4 ცალი 

  • ჩალაღაჯი  – 200 გ

  • ზეთი  – 300 მლ

  • საფანელი 

  • კეტჩუპი

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება: 

300 გ. პოლენტას დაამატეთ 500გ  ფქვილი, 1 ს.კ  შაქარი, მარილი  და აურიეთ.

საფუარი ჩაყარეთ 200 მლ თბილ წყალში, დაამატეთ  1 ჩ.კ. შაქარი, მოურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთი.

საფუვრიანი მასა   შეურიეთ  პოლენტასა და ფქვილის ნაზავს, დაასხით 800 მლ-მდე თბილი წყალი, დაამატეთ კვერცხის გული და მოზილეთ თხელი ცომი. გადაიტანეთ კონტეინერში და დააყოვნეთ დაახ. 1 საათი.

სოსისი, დაჭრილი ჩალაღაჯი და მჟავე კიტრი წამოაცვით ჯოხებზე  (შეგიძლიათ როგორც ცალ-ცალკე, ისე  კომბინაციებით), ამოავლეთ  ცომში და შემდეგ  საფანელში.

ღრმა ტაფაში ჩაასხით ზეთი, ჩააწყვეთ  ქორნდოგები და შეწვით.


სერვირება:

ქორნდოგები მოათავსეთ  თეფშზე და გამოიტანეთ კეტჩუპთან ერთად


გემრიელად მიირთვით!