ქორნდოგი რძიანი სოსისით
ინგრედიენტები ( 4 ულუფისთვის):
რძიანი სოსისი “მინი”ან “მიუნხენური” – 4 ცალი
პოლენტა – 300 გ
ფქვილი – 500 გ
კვერცხი – 1ც
ზეთი – 300 მლ
კეტჩუპი - 100 გ
საფუარი – 2 ს. კ.
შაქარი – 2.5 ს.კ.
მარილი – 1 ს. კ.
მომზადება:
300 გ. პოლენტას დაამატეთ 500გ ფქვილი, 1 ს.კ. შაქარი, მარილი და აურიეთ.
საფუარი ჩაყარეთ 200 მლ თბილ წყალში, დაამატეთ 1 ჩ.კ. შაქარი, მოურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთი.
საფუვრიანი მასა შეურიეთ პოლენტასა და ფქვილის ნაზავს, დაასხით 800 მლ-მდე თბილი წყალი, დაამატეთ კვერცხის გული და მოზილეთ თხელი ცომი. გადაიტანეთ კონტეინერში და დააყოვნეთ დაახ. 1 საათი.
სოსისი წამოაცვით ჯოხებზე, ამოავლეთ ცომში, შემდეგ – საფანელში.
ღრმა ტაფაში ჩაასხით ზეთი, ჩააწყვეთ ქორნდოგები და შეწვით.
სერვირება:
ქორნდოგები მოათავსეთ თეფშზე და გამოიტანეთ კეტჩუპთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები