ქორნდოგი რძიანი სოსისით
ინგრედიენტები ( 4 ულუფისთვის):
რძიანი სოსისი “მინი” – 4 ცალი
კვერცხი – 1ც
პოლენტა – 300 გ
ფქვილი – 500 გ
შაქარი – 2.5 ს.კ.
მარილი – 1 ს. კ.
საფუარი – 2 ს. კ.
მჟავე კიტრი (პიკული) – 4 ცალი
ჩალაღაჯი – 200 გ
ზეთი – 300 მლ
საფანელი
კეტჩუპი
მომზადება:
300 გ. პოლენტას დაამატეთ 500გ ფქვილი, 1 ს.კ შაქარი, მარილი და აურიეთ.
საფუარი ჩაყარეთ 200 მლ თბილ წყალში, დაამატეთ 1 ჩ.კ. შაქარი, მოურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთი.
საფუვრიანი მასა შეურიეთ პოლენტასა და ფქვილის ნაზავს, დაასხით 800 მლ-მდე თბილი წყალი, დაამატეთ კვერცხის გული და მოზილეთ თხელი ცომი. გადაიტანეთ კონტეინერში და დააყოვნეთ დაახ. 1 საათი.
სოსისი, დაჭრილი ჩალაღაჯი და მჟავე კიტრი წამოაცვით ჯოხებზე (შეგიძლიათ როგორც ცალ-ცალკე, ისე კომბინაციებით), ამოავლეთ ცომში და შემდეგ – საფანელში.
ღრმა ტაფაში ჩაასხით ზეთი, ჩააწყვეთ ქორნდოგები და შეწვით.
სერვირება:
ქორნდოგები მოათავსეთ თეფშზე და გამოიტანეთ კეტჩუპთან ერთად
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები