ქორნდოგი ავოკადოსა და ლაიმის პასტით

ქორნდოგი ავოკადოსა და ლაიმის პასტით
ingredients icon
ინგრედიენტები

 ინგრედიენტები  (4 ულუფისთვის): 

  • სოსისი “ივერია”  –  8 ცალი

  • კვერცხი  1 ცალი 

  • პოლენტა  300 გ 

  • ფქვილი  500 გ 

  • შაქარი   2.5 ს. კ. 

  • მარილი  1 ს.კ. 

  • საფუარი  2 ს. კ. 

  • ზეთი  – 300 მლ

  • ავოკადო 1 ცალი 

  •  ლაიმი  1 ცალი

  • ნიორი  1 კბილი 

  • არაჟანი  30 გ 

  • წყალი – 1 ლ.

  • ორეგანო – 1 მწიკვი

  • სეზამის მარცვლები – 5 გ

  • დაღერღილი წითელი  წიწაკა

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

300 გრამ პოლენტას დაუმატეთ 500 გ ფქვილი, მარილი და შაქარი გემოვნებით და აურიეთ.  

საფუარი ჩაყარეთ 100 მლ თბილ წყალში, დაამატეთ  1 ჩ.კ. შაქარი, მოურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთი.  

საფუვრიანი მასა   შეურიეთ  პოლენტასა და ფქვილის ნაზავს, დაასხით 1 ლიტრამდე თბილი წყალი, დაამატეთ კვერცხის გული და მოზილეთ თხელი ცომი. გადაიტანეთ ცომი კონტეინერში და დაააყოვნეთ 1 საათი. 

სოსისი წამოაცვით  ჯოხზე, ამოავლეთ ცომში და შემდეგ საფანელში. 

ღრმა ტაფაში ჩაასხით ზეთი, ჩააწყვეთ  ქორნდოგები და შეწვით.

დაჭყლეტილ ავოკადოს მოასხით ლაიმის წვენი, დაამატეთ  წვრილად დაჭრილი ნიორი, ორეგანო, არაჟანი და აურიეთ.  ზემოდან მოაყარეთ სეზამის მარცვლები, წითელი დაღერღილი წიწაკა და მოასხით ცოტა ზეთი.


სერვირება: 

ქორნდოგები მოათავსეთ თეფშზე და მიირთვით ავოკადოს პასტასთან ერთად. 



გაამოთ!