ძიება

ქათმის სოსისის ხვეულა პარმეზანით

ქათმის სოსისის ხვეულა პარმეზანით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

სოსისი ქათმის – 4 ცალი

პარმეზანი – 100 გ

ფენოვანი ცომი – 400 გ

ორეგანო – ½ ჩ.კ.

შავი სეზამის მარცვლები – 1 ს.კ.

კვერცხი – 1 ცალი (გადასასმელად)

რძე - საჭიროებისამებრ

მარილი

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ და დაჭერით ზოლებად. თითოეული სოსისი გადაახვიეთ ცომში. ხვეულებს გადაუსვით  რძესთან და მარილთან ერთად ათქვვეფილი  კვერცხის გული, ზემოდან  მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი, ორეგანო და სეზამის მარცვლები.

გამოაცხვეთ 200°C-ზე, დაახლოებით 17-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერი.

სერვირება:

მიირთვით ცხლად, პარმეზანის არომატით გაჯერებული ხრაშუნა ცომით. შეგიძლიათ მიირთვათ არაჟანთან, კეტჩუპთან ან თქვენთვის სასურველ სოუსთან ერთად. შესანიშნავია როგორც საუზმედ, ისე წვეულების აპეტაიზერად.



გაამოთ!