პიცა ყაბაყითა და ბეკონით

პიცა ყაბაყითა და ბეკონით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • ბეკონი – 150 გ

  • ფქვილი – 800 გ ცომისთვის + 200 გ მოსაზელად

  • საფუარი – 3 ჩ.კ.

  • შაქარი – 2 ს.კ.

  • მარილი – 15 გ

  • სულუგუნი – 100 გ

  • ყაბაყი – 100 გ

  • პომიდორი ჩერი – 5 ცალი

  • ჰალაპენიო – გემოვნებით

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

  • დაღერღილი წიწაკა – ½ ჩ.კ.

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

საფუარი გახსენით თბილ წყალში შაქართან და მარილთან ერთად. აურიეთ და გააჩერეთ 10 წთ.

ფქვილს დაამატეთ შაქარი და ცოტა მარილი, შემდეგ ჩაასხით საფუვრიანი წყალი და მოზილეთ რბილი, ელასტიური ცომი. დაასვენეთ თბილ ადგილას 40 წთ.

ამოფუებული ცომი დაყავით გუნდებად და გააჩერეთ 15-20 წთ. შემდგომ შეგიძლიათ გააბრტყელოთ სასურველ სისქეზე.

სულუგუნი გახეხეთ. ბეკონი, ყაბაყი, პომიდორი ჩერი დაჭერით და ეს ყველაფერი მოათავსეთ ცომზე. სურვილისამებრ, დაამატეთ ჰალაპენიო, მოაყარეთ ორეგანო და წიწაკა.

გამოაცხვეთ 250-300°C-ზე 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ყველი არ გადნება და ცომი არ დაიბრაწება.


სერვირება:

მზა პიცას სურვილისამებრ მოაყარეთ ცოტა რუკოლა ან პარმეზანი.


გაამოთ!