პიცა შაშხითა და სოკოთი

პიცა შაშხითა და სოკოთი
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • შაშხი “შეიკა” – 150 გ

  • პიცის ცომი – 400 გ

  • ქამა სოკო – 150 გ

  • პომიდვრის სოუსი – 3 ს. კ

  • სულუგუნი ან მოცარელა – 200 გ

  • ოხრახუში – 20 გ

  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

  • პილპილი – გემოვნებით

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

საფუარი გახსენით თბილ წყალში შაქართან და ცოტაოდენ მარილთან ერთად. გააჩერეთ 10 წთ.

ფქვილს დაამატეთ შაქარი და ცოტა მარილი, შემდეგ ჩაასხით საფუვრიანი წყალი და მოზილეთ რბილი, ელასტიური ცომი. დაასვენეთ თბილ ადგილას 40 წთ. ამოფუებული ცომი დაყავით გუნდებად და გააჩერეთ 15-20 წთ. 

ცომი გააბრტყელეთ, გადაუსვით პომიდვრის სოუსი, მოაყარეთ დაჭრილი შაშხი, სოკო და გახეხილი ყველი. ზემოდან – ორეგანო, ზეთი და პილპილი.

გამოაცხვეთ 200°C-ზე 15-18 წუთის განმავლობაში.


სერვირება:

მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით და დაჭერით. 

კლასიკური, გემრიელი და მარტივი.


მიირთვით და ისიამოვნეთ!