პიცა მონადირული სოსისით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სოსისი „მონადირული“ – 2 ცალი (დაახ. 200 გ)
ფქვილი – 800 გ ცომისთვის + 200 გ მოსაზელად
საფუარი – 3 ჩ.კ.
შაქარი – 2 ს.კ.
მარილი – 15 გ
კანგაცლილი წითელი პომიდორი – 200 გ
სულუგუნი ან მოცარელა – 150 გ
ორეგანო – 1 ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
მომზადება:
საფუარი გახსენით თბილ წყალში შაქართან და ცოტაოდენ მარილთან ერთად, მოურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთით.
ფქვილს დაამატეთ 1 ს.კ შაქარი და 10 გ მარილი, დაასხით საფუვრიანი წყალი და მოზილეთ რბილი ცომი. გააჩერეთ თბილ ადგილას 40 წთ.
ამოფუებული ცომი დაყავით გუნდებად და გააჩერეთ 15-20 წთ. შემდგომ შეგიძლიათ გააბრტყელოთ სასურველ სისქეზე.
პომიდორს დაამატეთ შაქარი, მარილი, ორეგანო და დააბლენდერეთ.
მიღებული მასა გადაუსვით ცომს, ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი და დაალაგეთ თხლად დაჭრილი სოსისი. სურვილის შემთხვევაში, დაამატეთ ცოტა ორეგანოც.
გამოაცხვეთ 250-300°C ტემპერატურაზე 15 წუთის განმავლობაში.
სერვირება:
მზა პიცას შეგიძლიათ მოაყაროთ რუკოლა ან პარმეზანი.
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები