პიცა ჩალაღაჯითა და ჰალაპენიოთი

პიცა ჩალაღაჯითა და ჰალაპენიოთი
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • ჩალაღაჯი – 70 გ

  • ფქვილი – 800 გ ცომისთვის + 200 გ მოსაზელად

  • საფუარი – 3 ჩ.კ.

  • შაქარი – 2 ს.კ.

  • მარილი – 15 გ

  • არაჟანი – 50 გ

  • მოცარელას ბურთულები – 10 ცალი

  • სოკო – 50 გ

  • ჰალაპენიო – 20 გ

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

  • დაღერღილი წიწაკა – ½ ჩ.კ.

  • თეთრი სეზამის მარცვლები – 1 ჩ.კ.

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

საფუარი გახსენით თბილ წყალში, დაამატეთ შაქარი და ცოტა მარილი, მოურიეთ და გააჩერეთ 10 წთ.

ფქვილს მოაყარეთ შაქარი და მარილი, დაასხით საფუვრიანი წყალი და მოზილეთ რბილი ცომი. გააჩერეთ 40 წთ, რომ ამოფუვდეს. 

ამოფუებული ცომი დაყავით გუნდებად და გააჩერეთ 15-20 წთ. შემდგომ შეგიძლიათ გააბრტყელოთ სასურველ სისქეზე.

ცომის ზედაპირს  შეგიძლიათ წაუსვათ ზეითუნის ზეთი - მეტი სიპრიალისთვის. შემდეგ  თხელ ფენად გადაუსვით არაჟანი, ზემოდან მოაწყვეთ მოცარელას ბურთულები, დაჭრილი სოკო და ჩალაღაჯი.

მოაყარეთ ორეგანო, წიწაკა და თეთრი სეზამის მარცვლები. ბოლოს დაამატეთ ჰალაპენიო.

გამოაცხვეთ 250-300°C ტემპერატურაზე 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ყველი არ გადნება და ცომი არ დაიბრაწება.


სერვირება:

მზა პიცას სურვილისამებრ შეგიძლიათ მოაყაროთ ცოტა რუკოლა ან სეზამის მარცვლები.


მიირთვით გემრიელად!