პელმენისა და შებოლილი სოსისის სადილი
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
ნახევრად შებოლილი სოსისი “ექსტრა” – 300 გ
ხორცის პელმენი “გურმანი” – 400 გ
ყვითელი ყაბაყი – 1 ცალი
ბადრიჯანი – 2 ცალი
სატაცური – 200 გ
წითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
ყვითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
ხის სოკო – 200 გ
ხახვი – 1 თავი
მოხარშული ან დაკონსერვებული წითელი ლობიო – 400 გ
დაღერღილი წიწაკა – 1 ჩ.კ.
ორეგანო – 1 ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
მარილი
მომზადება:
პელმენი ჩაყარეთ ადუღებულ მარილიან წყალში და ხარშეთ 7-8 წუთის განმავლობაში.
ბადრიჯანი დაჭერით კუბებად, შებრაწეთ ზეთიან ტაფაზე და გადმოიღეთ.
ამავე ტაფაზე შეწვით სოსისი. თანდათან დაამატეთ დაჭრილი სოკო, ყაბაყი, ორივე სახის ბულგარული წიწაკა, ხახვი და სატაცური. ბოლოს ჩაამატეთ მოხარშული პელმენი და ლობიო. მოაყარეთ ორეგანო, წიწაკა და მარილი. დატოვეთ ცეცხლზე ბოსტნეულის ოდნავ შერბილებამდე.
სერვირება:
მზა კერძი გადმოიღეთ თეფშზე და, სურვილის შემთხვევაში, დაამატეთ არაჟანი.
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები