ნიოკი თაფლითა და ბეკონით
ბეკონი – 200 გ
ნიოკი – 500 გ
კანგაცლილი პომიდორი – 200 გ
ნიორი – 2 კბილი
თაფლი – 1 ს.კ.
კარაქი – 20 გ
ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.
ორეგანო – 1 ჩ.კ.
პარმეზანი – 50 გ
რეჰანი, ოხრახუში – მოსაყრელად
მარილი – გემოვნებით
პილპილი – გემოვნებით
მომზადება:
ბეკონი დაჭერით კუბებად და შეწვით ტაფაზე ძალიან მცირე რაოდენობის ზეთში. დაამატეთ ნიოკი და კარაქი, ურიეთ, სანამ ოდნავ არ მოიბრაწება. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი, გახეხილი ნიორი, თაფლი და ორეგანო.
ბოლოს მოაწურეთ ლიმონი და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე რამდენიმე წუთით.
სერვირება:
ნიოკის მასა გადაიტანეთ თეფშზე, მოაყარეთ პარმეზანი, დაჭრილი რეჰანი და ოხრახუში.
ეს კერძი რბილი, თუმცა ენერგიული არომატების კომბინაციაა.
გაამოთ!
სხვა რეცეპტები