ნიოკი ბეკონითა და ნაღების სოუსით

ნიოკი ბეკონითა და ნაღების სოუსით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • ბეკონი – 200 გ

  • ნიოკი – 500 გ

  • თეთრი ხახვი – 1 თავი

  • ნაღები (22%-იანი) – 200 მლ

  • მუხუდო (მოხარშული ან დაკონსერვებული) – 100 გ 

  • ნიორი – 1 კბილი

  • კარაქი – 50 გ

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

  • პარმეზანი – 50 გ

  • ჯინჯერი, ნიგოზი, მუსკატის კაკალი (დაფქული) – თითო მწიკვი

  • ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.

  • მარილი – გემოვნებით

  • პილპილი – გემოვნებით

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

ტაფაზე გაცხელებულ ზეთში მოშუშეთ დაჭრილი ბეკონი.  დააყარეთ ხახვი და განაგრძეთ ერთად შუშვა, სანამ ხახვი ოქროსფერს არ მიიღებს.

შემდეგ დაამატეთ მუხუდო, ნიოკი და კარაქი, გადაურიეთ, შუშეთ 2 წთ და დაასხით ნაღები. მოაყარეთ ორეგანო, ნიორი, პილპილი, მოაწურეთ ლიმონი, გააჩერეთ ცეცხლზე 2-3 წთ  და გადმოდგით.


სერვირება:

მზა კერძს მოაყარეთ პარმეზანი, ნიგოზი, დაღერღილი წიწაკა, ჯინჯერი და მუსკატი. სურვილისამებრ, მწვანილიც. 


გემრიელად მიირთვით!