ძიება

ნიოკი ბეკონითა და ნაღების სოუსით

ნიოკი ბეკონითა და ნაღების სოუსით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

ბეკონი – 200 გ

ნიოკი – 500 გ

თეთრი ხახვი – 1 თავი

მუხუდო (მოხარშული ან დაკონსერვებული) – 100 გ 

ნიორი – 1 კბილი

ორეგანო – 1 ჩ.კ.

კარაქი – 50 გ

ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.

ნაღები (22%-იანი) – 200 მლ

ქინძი - 30 გ

პარმეზანი – 50 გ

ჯინჯერი, ნიგოზი, მუსკატის კაკალი (დაფქული) – თითო მწიკვი

დაღერღილი წითელი  წიწაკა 

მარილი 

პილპილი 

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

ტაფაზე გაცხელებულ ზეთში მოშუშეთ დაჭრილი ბეკონი.  დააყარეთ ხახვი და განაგრძეთ ერთად შუშვა, სანამ ხახვი ოქროსფერს არ მიიღებს.

შემდეგ დაამატეთ მუხუდო, ნიოკი და კარაქი, გადაურიეთ, შუშეთ 2 წუთი და დაასხით ნაღები. მოაყარეთ ორეგანო, ნიორი, პილპილი, მოაწურეთ ლიმონი, გააჩერეთ ცეცხლზე 2-3 წუთი  და გადმოდგით.

სერვირება:

მზა კერძს მოაყარეთ პარმეზანი, ნიგოზი, დაღერღილი წიწაკა, მუსკატი და დააწყვეთ ჯინჯერის მარინადის ნაჭრები. სურვილისამებრ, მწვანილიც. 

გემრიელად მიირთვით!