პიცა ნედლად შებოლილი სალიამით

პიცა ნედლად შებოლილი სალიამით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • ნედლად შებოლილი სალიამი – 12 ნაჭერი

  • ფქვილი – 800 გ ცომისთვის + 200 გ მოსაზელად

  • საფუარი – 3 ჩ.კ.

  • შაქარი – 2 ს.კ.

  • მარილი – 15 გ

  • კანგაცლილი წითელი პომიდორი – 200 გ

  • მოცარელას ბურთულები – 10 ცალი

  • ჰალაპენიო – 20 გ

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

  • რუკოლა – 70 გ

  • ორეგანო – ½ ჩ.კ.

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

საფუარი გახსენით თბილ წყალში (დაახ. 40°C), დაამატეთ შაქარი და ცოტა მარილი, მოურიეთ და გააჩერეთ 10 წუთი.

სუფთა ზედაპირზე დაყარეთ ფქვილი, შეურიეთ მარილი და შაქარი. დაასხით  გამზადებული საფუვრიანი წყალი და მოზილეთ რბილი, ფაფუკი ცომი. დაასვენეთ თბილ ადგილას დაახლოებით 40 წთ, სანამ არ  ამოფუვდება. 

ამოფუებული ცომი დაყავით გუნდებად და გააჩერეთ 15-20 წთ. შემდგომ შეგიძლიათ გააბრტყელოთ სასურველ სისქეზე.

პომიდორს დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ორეგანო და დააბლენდერეთ.

ცომს გადაუსვით პომიდვრის მასა,  ზემოდან მოაწყვეთ სალიამი, მოცარელას ბურთულები და რამდენიმე ნაჭერი ჰალაპენიო.

გამოაცხვეთ 250-300°C-ზე 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი კარგად არ დაიბრაწება.


სერვირება:

მზა პიცას მოაყარეთ რუკოლა და მიირთვით.


გაამოთ!