ლავაშის ღვეზელი ძეხვეულითა და ყველით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
შაშხი “შეიკა” – 200 გ
ლავაში – 2 ფირფიტა
სულუგუნი ან იმერული ყველი – 200 გ
კვერცხი – 2 ცალი
არაჟანი – 3 ს.კ.
კამა ან ქინძი – 20 გ
პილპილი – გემოვნებით
მომზადება:
ყველი და ძეხვეული დაჭერით და აურიეთ ერთმანეთში. დაამატეთ ათქვეფილი კვერცხი, არაჟანი, მწვანილი და პილპილი.
ლავაში ჩააფინეთ საცხობ ფორმაში, გადაიტანეთ ყველისა და ძეხვეულის მასა, გადააფარეთ მეორე ლავაში და ზემოდან გადაუსვით კვერცხი.
გამოაცხვეთ 190°C-ზე 20-25 წუთის განმავლობაში.
სერვირება:
დაჭერით სამკუთხედებად და მიირთვით როგორც ლანჩზე, ისე საუზმეზე.
ფაფუკი, რბილი და გემრიელი.
გაამოთ!
სხვა რეცეპტები