ლავაშის ღვეზელი ძეხვეულითა და ყველით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
შაშხი “შეიკა” – 200 გ
სულუგუნი ან იმერული ყველი – 200 გ
“ბებოს ლავაში” (მრგვალი) – 2 ფირფიტა
ზეითუნის ზეთი ან კარაქი - 30 გ
მომზადება:
ტაფა გააცხელეთ, დაამატეთ ზეთი ან კარაქი, შემდეგ დააფინეთ მრგვალი “ბებოს ლავაში” , მოახეხეთ ყველი და დაალაგეთ შაშხი. ზემოდან დაადეთ “ბებოს ლავაშის” მეორე ფირფიტა და კარგად ბრაწეთ ორივე მხრიდან, სანამ ფენებს შორის ყველი არ გადნება.
სერვირება:
დაჭერით სამკუთხედებად და მიირთვით როგორც ლანჩზე, ისე საუზმეზე.
უმარტივესი, სწრაფად მოსამზადებელი და გემრიელი კერძი.
გაამოთ!
სხვა რეცეპტები