ლავაშის ღვეზელი ძეხვეულითა და ბოსტნეულით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
მომზადება:
საცხობ ფორმაში მარაოსავით ჩაკეცეთ “ბებოს ლავაში”, ნაკეცებში ჩაალაგეთ დახვეული ჰოლანდიური ყველი, დაფლეთილ შაშხი და ბეკონი. ზემოდან მოაწყვეთ ზეთისხილი, ჰალაპენიო, მრგვლად დაჭრილი მჟავე კიტრი, პომიდორი ჩერი, მოასხით გამომშრალი პომიდვრის ზეთი, მოაყარეთ ორეგანო და სეზამი. ბოლოს დაასხით მარილთან ერთად ათქვეფილი კვერცხი.
აწყობილი ლავაშს მოაყარეთ ცოტა გახეხილი პარმეზანი და შედგით ღუმელში. გამოაცხვეთ 200°C-ზე 10-12 წუთის განმავლობაში.
სერვირება:
ლავაშის ღვეზელი გადაიტანეთ თეფშზე. გასაფორმებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ დიჟონის ან მარცვლოვანი მდოგვი, შავი ზეთისხილი, ცოტაოდენი რუკოლა და მიკრომწვანილი.
მიირთვით და ისიამოვნეთ!
სხვა რეცეპტები