ლავაშის ღვეზელი ძეხვეულითა და ბოსტნეულით

ლავაშის ღვეზელი ძეხვეულითა და ბოსტნეულით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

      • შაშხი “შეიკა” – 200 გ
      • ბებოს ლავაში  – 1 შეკვრა
      • ჰოლანდიური ყველი – 200 გ
      • ბეკონი – 200 გ
      • ჰალაპენიო – 100 გ
      • ზეთისხილი – გემოვნებით
      • პომიდვრის ჩირის ზეთი – 60 გ
      • ორეგანო – გემოვნებით
      • მჟავე კიტრი – 2 ცალი
      • პომიდორი ჩერი – 12 ცალი
      • სეზამის მარცვლები – 5 გ
      • კვერცხი – 2 ცალი
        • პარმეზანი – 80 გ
chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

საცხობ ფორმაში მარაოსავით ჩაკეცეთ “ბებოს ლავაში”, ნაკეცებში ჩაალაგეთ  დახვეული ჰოლანდიური ყველი, დაფლეთილ შაშხი და ბეკონი. ზემოდან მოაწყვეთ ზეთისხილი, ჰალაპენიო, მრგვლად დაჭრილი მჟავე კიტრი,  პომიდორი ჩერი, მოასხით გამომშრალი პომიდვრის ზეთი, მოაყარეთ ორეგანო და სეზამი. ბოლოს დაასხით  მარილთან ერთად ათქვეფილი კვერცხი.

აწყობილი ლავაშს  მოაყარეთ ცოტა გახეხილი პარმეზანი და შედგით  ღუმელში.  გამოაცხვეთ 200°C-ზე  10-12 წუთის განმავლობაში.


სერვირება:

ლავაშის ღვეზელი გადაიტანეთ თეფშზე. გასაფორმებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ დიჟონის ან  მარცვლოვანი მდოგვი, შავი ზეთისხილი, ცოტაოდენი რუკოლა და მიკრომწვანილი.


მიირთვით და ისიამოვნეთ!