კვერცხი მონადირული სოსისით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სოსისი „მონადირული“ – 3 ცალი
კვერცხი (ცილა) – 4 ცალი
ავოკადო – 1 ცალი
პომიდორი ჩერი – 5 ცალი
პარმეზანი – 70 გ
ბაზილიკი – გასაფორმებლად და გემოს მისაცემად
ზეთი – 2 ს.კ.
ორეგანო – 1 ჩ.კ.
დაღერღილი წიწაკა
მარილი
მომზადება:
ცხელ ტაფზე დაასხით ზეთი, ჩაყარეთ მარილი, ორეგანო და დაღერღილი წიწაკა. შემდეგ დაასხით კვერცხის ცილა და დააცადეთ, რომ ოდნავ შეიკრას და ფორმა მიიღოს.
როგორც კი კვერცხის ცილა შეკვრას დაიწყებს, თუ ადგილი გაქვთ, გვერდით მოუწყვეთ მრგვლად დაჭრილი მონადირული სოსისი. ან შეწვით სოსისი ცალკე ტაფაზე.
ასევე ცალკე ტაფაზე დაყარეთ გახეხილი პარმეზანი, დააცადეთ, რომ მასა გაერთიანდეს და ერთი მხარე ოქროსფრად შეიბრაწოს, შემდეგ ფრთხილად აიღეთ, გადააბრუნეთ და მობრაწეთ, სანამ დაახლოებით იგივე ფერს არ მიიღებს.
სერვირება:
კვერცხისა და სოსისის მასა გადაიტანეთ თეფშზე. ზემოდან დაალაგეთ დაჭრილი ავოკადო და პომიდორი ჩერი, მორთეთ ბაზილიკის ფოთლებით და ბოლოს დაადეთ პარმეზანის ოქროსფერი ფირფიტა.
გაამოთ!
სხვა რეცეპტები