კლასიკური კარბონარა

კლასიკური კარბონარა
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • ბეკონი – 200 გ

  • პასტა – 400 გ

  • კვერცხი – 4 ცალი

  • პარმეზანი – 80 გ

  • კარაქი – 20 გ

  • ორეგანო - ½ ჩ.კ.

  • დაღერღილი წიწაკა – ½ ჩ.კ.

  • პილპილი – გემოვნებით

  • მარილი – გემოვნებით

  • ბაზილიკის ფოთლები – მოსაყრელად

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

მოხარშეთ პასტა მარილიან წყალში. 

ტაფაზე მობრაწეთ კუბებად დაჭრილი ბეკონი და დაამატეთ ცოტა  კარაქი. 

როცა ბეკონი ოქროსფერად შეიბრაწება, მოაყარეთ ორეგანო, პილპილი და  ბრაწეთ ერთად 1-2 წუთის განმავლობაში. შემდეგ  დაამატეთ მოხარშული პასტა და  კარგად გადაურიეთ.

ცალკე თასში კარგად შეურიეთ ერთმანეთს კვერცხის გული, 100 მლ პასტის ნახარში და 60 გ პარმეზანი, დაუმატეთ პასტასა და ბეკონს, გადმოდგით ცეცხლიდან და  კარგად შეაზილეთ სოუსი, რათა თერმულად დამუშავდეს და  კრემისებური ტექსტურა მიიღოს.


სერვირება:

მზა კერძს მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანი, დაღერღილი წიწაკა და მორთეთ ოხრახუშით ან ბაზილიკით. 

ნამდვილი კლასიკა ყოველდღიური განწყობისთვის. 


გემრიელად მიირთვით!