ძიება

კლასიკური კარბონარა

კლასიკური კარბონარა
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

ბეკონი – 200 გ

პასტა – 400 გ

კვერცხი – 4 ცალი

პარმეზანი – 80 გ

კარაქი – 20 გ

ორეგანო - ½ ჩ.კ.

დაღერღილი წიწაკა – ½ ჩ.კ.

პილპილი 

მარილი 

ოხრახუშის ან ბაზილიკის ფოთლები – მოსაყრელად

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

მოხარშეთ პასტა მარილიან წყალში. 

ტაფაზე მობრაწეთ კუბებად დაჭრილი ბეკონი და დაამატეთ ცოტა  კარაქი. 

როცა ბეკონი ოქროსფერად შეიბრაწება, მოაყარეთ ორეგანო, პილპილი და  ბრაწეთ ერთად 1-2 წუთის განმავლობაში. შემდეგ  დაამატეთ მოხარშული პასტა და  კარგად გადაურიეთ.

ცალკე თასში კარგად შეურიეთ ერთმანეთს კვერცხის გული, 100 მლ პასტის ნახარში და 60 გ პარმეზანი.

  პასტასა და ბეკონს დაამატეთ სოუსი, გადმოდგით ცეცხლიდან და კარგად შეაზილეთ ეთმანეთს,  რათა სოუსი თერმულად დამუშავდეს და  კრემისებრი ტექსტურა მიიღოს. 

სერვირება:

მზა კერძს მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანი, დაღერღილი წიწაკა და მორთეთ ოხრახუშით ან ბაზილიკით. 

ნამდვილი კლასიკა ყოველდღიური განწყობისთვის. 


გემრიელად მიირთვით!