„ყიყლიყოს“ სენდვიჩი

„ყიყლიყოს“ სენდვიჩი
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • შაშხი “შებოლილი ჩალაღაჯი კლასიკური” – 100 გ

  • საქონლის სოსისი („ივერია“) – 4 ცალი 

  • პური (სქელი ნაჭრები) – 8 ცალი

  • ავოკადო – 1 ცალი

  • რუკოლა – 50 გ

  • პომიდორი ჩერი – 8 ცალი

  • წითელი მოცხარი – 20 გ

  • ყველის სოუსი – 4 ს.კ.

  • კვერცხი – 3 ცალი

  •  რძე (სურვილისამებრ) 

  • ლიმონის წვენი – 1 ლიმონისგან.

  • კარაქი – 20 გ

  • ორეგანო 

  • დაღერღილი წიწაკა 

  • პარმეზანი (გახეხილი) – 40 გ 

  • ზეთი – შესაწვავად

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი ცოტა რძესთან და მარილთან ერთად, ამოავლეთ პურის ნაჭრები და შებრაწეთ ტაფაზე. 

შაშხი და სოსისი ცალკე შებრაწეთ გრილზე.

ავოკადო დაჭერით და მოასხით ლიმონის წვენი, რათა არ გაშავდეს. 

შებრაწული „ყიყლიყო“ ჩანგლით დაჩხვლიტეთ, ხელახლა ამოავლეთ კვერცხში და ისევ შეწვით, რათა გახდეს უფრო ფაფუკი და ხრაშუნა.


აწყობა:

პურზე მოათავსეთ რუკოლა, ავოკადო, ყველის სოუსი, შაშხი, პომიდორი ჩერი, წითელი მოცხარი, ბოლოს – სოსისი და მოაყარეთ პარმეზანი. 

გემო — ყველაფერი ერთ ბრწყინვალე ლუკმაში! 


გაამოთ!