ჰოთდოგი რუხი ბაგეტით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სოსისი “ივერია” – 8 ცალი
რუხი ბაგეტი – 4 ცალი
სოკო – 200 გ
კომბოსტო – 1 თავი
ორეგანო – 1 ჩ.კ.
რუკოლა – 1 კონა
ჰალაპენიო – 2 ცალი
კვერცხის გული – 2 ცალი
შაქარი – ½ ს.კ
ზეითუნის ზეთი – 100 მლ
მზესუმზირას ზეთი – 400 მლ
ლიმონის წვენი – 1 ლიმონისგან
ნიორი – 2 კბილი
დიჟონის მდოგვი – 1 ს.კ.
მარცვლოვანი მდოგვი – 1 ს.კ.
არაჟანი – 1 ს.კ.
სოიოს სოუსი – 30 მლ
მჟავე კიტრი – 1 ცალი
ტაჰინი – 1 ჩ.კ.
კარაქი – 40 გ
პილპილი – გემოვნებით
მარილი – გემოვნებით
მომზადება:
სოსისი “ივერია” შეწვით. სოკო მობრაწეთ პილპილთან ერთად.
ბაგეტი ჩაჭერით შუაში და გახუხეთ.
მოამზადეთ კლასიკური მაიონეზი: ერთად ათქვიფეთ 2 კვერცხის გული, შაქარი, 400 მლ მზესუმზირას ზეთი, 100 მლ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, გახეხილი ნიორი, პილპილი, მდოგვი და არაჟანი.
სოუსი: კლასიკურ მაიონეზში აურიეთ სოიოს სოუსი, მარცვლოვანი მდოგვი, მჟავე კიტრი, ტაჰინი, მარილი და ლიმონის წვენი.
აწყობა:
ჩაჭრილი რუხი ბაგეტის კედლებზე წაუსვით კარაქი, ჩადეთ დაჭრილი კომბოსტო, მოასხით სოუსი, შემდეგ დააწყვეთ რუკოლა, 2 ცალი სოსისი “ივერია”, შენდეგ ისევ სოუსი, ჰალაპენიო და მობრაწული სოკო. ბოლოს მოასხით კლასიკური მაიონეზი და მოაყარეთ ორეგანო.
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები