ჰოთდოგი რუხი ბაგეტით

ჰოთდოგი რუხი ბაგეტით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • სოსისი “ივერია” – 8 ცალი

  • რუხი ბაგეტი – 4 ცალი

  • სოკო – 200 გ

  • კომბოსტო – 1 თავი

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

  •  რუკოლა – 1 კონა

  • ჰალაპენიო – 2 ცალი

  • კვერცხის გული – 2 ცალი

  •  შაქარი –  ½  ს.კ

  • ზეითუნის ზეთი – 100 მლ

  • მზესუმზირას ზეთი – 400 მლ

  • ლიმონის წვენი  – 1 ლიმონისგან

  • ნიორი – 2 კბილი

  • დიჟონის მდოგვი – 1 ს.კ.

  • მარცვლოვანი მდოგვი – 1 ს.კ.

  • არაჟანი – 1 ს.კ.

  • სოიოს სოუსი – 30 მლ

  • მჟავე კიტრი – 1 ცალი

  •  ტაჰინი – 1 ჩ.კ.

  • კარაქი – 40 გ

  •  პილპილი – გემოვნებით

  • მარილი – გემოვნებით

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

სოსისი “ივერია” შეწვით.  სოკო მობრაწეთ  პილპილთან ერთად.

ბაგეტი ჩაჭერით შუაში და გახუხეთ.

მოამზადეთ კლასიკური მაიონეზი: ერთად ათქვიფეთ 2 კვერცხის გული, შაქარი, 400 მლ მზესუმზირას ზეთი, 100 მლ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, გახეხილი ნიორი, პილპილი, მდოგვი და არაჟანი.

სოუსი: კლასიკურ მაიონეზში აურიეთ სოიოს სოუსი, მარცვლოვანი მდოგვი, მჟავე კიტრი, ტაჰინი, მარილი და ლიმონის წვენი.


აწყობა:  

ჩაჭრილი რუხი ბაგეტის კედლებზე წაუსვით კარაქი,  ჩადეთ დაჭრილი კომბოსტო, მოასხით სოუსი, შემდეგ დააწყვეთ რუკოლა, 2 ცალი სოსისი “ივერია”, შენდეგ ისევ  სოუსი,  ჰალაპენიო და მობრაწული სოკო. ბოლოს  მოასხით  კლასიკური მაიონეზი და მოაყარეთ  ორეგანო.



გემრიელად მიირთვით!