ჰოთდოგი ნივრის სოუსით

ჰოთდოგი ნივრის სოუსით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები:

  • სოსისი „ქომაგი“ – 4 ცალი

  • პური (ჰოთდოგის) – 4 ცალი

  • სოკო – 150 გ

  • კომბოსტო – 150 გ

  • რუკოლა – 1 კონა

  • პარმეზანი – 50 გ

  • მჟავე კიტრი – 1 ცალი

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

  • სეზამის მარცვლები – 1 ჩ.კ.

ნივრისა და არაჟნის  სოუსი:

  • არაჟანი – 3 ს.კ.

  • ნიორი – 1 კბილი

  • ზეითუნის ზეთი – 1 ჩ.კ.

  • პილპილი – გემოვნებით

  • მარილი – გემოვნებით

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

სოსისი და სოკო შებრაწეთ. კომბოსტო დაჭერით და მოხრაკეთ ზეთში. პარმეზანი გაადნეთ ტაფაზე, რათა მიიღოთ ხრაშუნა ფენა.

პური ჩაჭერით შუაში და გახუხეთ. 

სოუსისთვის 3 ს.კ. არაჟანს დაამატეთ 1 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი, მოახეხეთ ერთი კბილი ნიორი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი გემოვნებით და  ყველა ინგრედიენტი კარგად გადაურიეთ ერთმანეთში.


აწყობა:

გახუხულ პურში ჩაალაგეთ კომბოსტო, რუკოლა, სოსისი, სოკო და პარმეზანი. ზემოდან მოასხით ნივრიანი სოუსი და მოაყარეთ სეზამის მარცვლები.


გემრიელად მიირთვით!