ღომდოგი ავოკადოს სალსით
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სოსისი “რძიანი” – 4 ცალი
ყველი გაუდა ან ჩედარი – 100 გ
ავოკადო – 1 ცალი
ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.
კამა – 10 გ
მარილი
მომზადება:
ღომი მოამზადეთ კლასიკურად.
მომზადებული ღომი მოათავსეთ საკვებისთვის განკუთვნილ ფირზე და გადაანაწილეთ თანაბრად, დაახლოებით 1 სმ სისქეზე. მიეცით მართკუთხედის ფორმა. ერთ ზოლზე მოათავსეთ ერთიმეორეზე დაწყობილი ყველი და სოსისი. გადაუკეცეთ ღომს თავი და გადაახვიეთ რულეტად. დააცადეთ, რომ ოდნავ შეგრილდეს, რათა დაიჭრას.
შეგიძლიათ შეწვათ.
გახურებულ ტაფას მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი და შებრაწეთ საშუალო ცეცხლზე. ოდნავ რომ შეიფერება, ტაფის ერთ მხარეს მოათავსეთ ღომის როლი, დააცადეთ 2 წუთი და ნიჩბით გადაახვიეთ შებრაწულ პარმეზანში. გააჩერეთ ტაფაზე 1-2 წუთით და გადმოიღეთ.
ავოკადო დაჭყლიტეთ, შეურიეთ ლიმონის წვენი, კამა და მარილი გემოვნებით.
სურვილისამებრ, ავოკადოს შეგიძლიათ დაამატოთ მწვანილი კომბინაციით:
ოხრახუში და ქინძი
ქინძი და ტარხუნა
ოხრახუში და ბაზილიკი
სერვირება:
ღომდოგი დაჭერით რგოლებად და მიირთვით ავოკადოს სალსასთან ერთად.
ქართულისა და მექსიკურის იდეალური შერწყმა!
გემრიელად მიირთვით!
სხვა რეცეპტები