ფონდიუ ვაშლის წვენით

ფონდიუ ვაშლის წვენით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • სოსისი „ქომაგი“ – 2 ცალი

  • სოსისი „სპეც ივერია“ – 2 ცალი

  • ვაშლის წვენი – 200 მლ

  • კარაქი – 50 გ

  • ზეთი – 2 ს.კ.

  • სეზამის მარცვლები – 1 ჩ.კ.

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

  • შაქარი – 1 ჩ.კ.

  • ლაიმი – 1 ცალი

  • გაუდას ტიპის ყველი – 400 გ

  • მუსკატის კაკალი (დაფქული) – 1 მწიკვი

  • დაღერღილი წიწაკა 

  • მარილი

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

ცხელ ტაფაზე დაასხით ზეთი, დაუმატეთ მარილი, ორეგანო, დაღერღილი წიწაკა, შაქარი, სეზამის მარცვლები და ლაიმის წვენი. სოსისი დაჭერით და შუშეთ არომატულ ცხიმში, სანამ ოდნავ არ მოიბრაწება.

ყველის სოუსისთვის, პატარა ქვაბში ჩაასხით ვაშლის წვენი, დაუმატეთ კარაქი და გააცხელეთ. როცა კარაქი მთლიანად გადნება, ჩაყარეთ წვრილად გახეხილი გაუდა და ცოტა მუსკატი. თან განუწყვეტლივ ურიეთ, რათა მიიღოთ გლუვი და ელასტიური მასა.


სერვირება:

მობრაწული სოსისი და ყველის სოუსი  გადაიტანეთ სხვადასხვა ჭურჭელში. ზემოდან მსუბუქად მოაყარეთ ორეგანო, დაღერღილი წიწაკა და სეზამის მარცვლები გემოვნებით.

შეგიძლიათ სოსისს  მოასხათ ყველის სოუსი ან სერვირებისთვის გამოიყენოთ ფონდიუს ჭურჭელი.


გემრიელად მიირთვით!