ფონდიუ ლუდითა და პარმეზანით

ფონდიუ ლუდითა და პარმეზანით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • პარმეზანი – 100 გ

  • ყველი გაუდა ან ემენტალი – 200 გ

  • ნატურალური ლუდი – 200 მლ

  • ბროკოლი - 200 გ

  • ნიორი – 1 კბილი

  • პური (გამომშრალი ან ჩაბატა) – 200 გ

  • პილპილი

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

ქვაბში ჩაასხით ლუდი და ჩაყარეთ გახეხილი ყველი. ურიეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ყველი არ დადნება. დაუმატეთ გახეხილი ნიორი და პილპილი. 

ცხელ ტაფაზე დაასხით ზეთი, დაუმატეთ მარილი, ორეგანო, დაღერღილი წიწაკა, შაქარი, სეზამის მარცვლები და ლაიმის წვენი. სოსისი დაჭერით და შუშეთ არომატულ ცხიმში, სანამ ოდნავ არ მოიბრაწება. დაუმატეთ ბროკოლი.


სერვირება:

სუფრასთან მიიტანეთ პატარა ქვაბით ან ფონდიუს ჭურჭლით. პური დაჭერით კუბებად, შეწვით ან გახუხეთ და მოუწყვეთ ამოსაწობად. 

იდეალურია წვეულებისთვის ან თბილი საღამოსთვის.


გემრიელად მიირთვით!