ბრუსკეტა სატაცურითა და მარწყვით

ბრუსკეტა სატაცურითა და მარწყვით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

      • ბეკონი – 200 გ
      • ბერძნული (ან ნებისმიერი) პური - 1 ცალი
      • ორეგანო – გემოვნებით
      • დაღერღილი წიწაკა – გემოვნებით
      • ლიმონის წვენი  – 1 ლიმონისგან
      • ზეითუნის ზეთი – 100 მლ
      • კვერცხი 2 ცალი 
      • ავოკადო – 2 ცალი
      • სატაცური – 100 გ
      • ნიორი  2 კბილი
      • პომიდორი – 2 ცალი
      • ბაზილიკი – 30 გ
      • შავი და თეთრი სეზამის მარცვლები – 5 გ
      • ქინძი – 100 გ
        • მარწყვი – 200 გ
chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

პური დაჭერით თხელ ნაჭრებად,  მოაყარეთ ორეგანო, დაღერღილი წიწაკა, მოასხით ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი და შედგით  ღუმელში. 

ბეკონი შებრაწეთ, შემდეგ მის ცხიმში შეწვით სატაცური და 2 კვერცხი, მოაყარეთ მარილი, შავი და თეთრი სეზამის მარცვლები. 

ავოკადო გაჭერით, მოასხით ლიმონის წვენი, დავჭყლიტეთ და დაამატეთ 1 კბილი გახეხილი ნიორი. ავოკადოს მასას მოაყარეთ პილპილი, ცოტა ბაზილიკი და  ქინძი. 


სერვირება:

პურის ნაჭერზე მოათავსეთ ავოკადოს პიურე, დაჭრილი ქინძი და ოხრახუში, შემწვარი კვერცხი, სატაცური, თხლად დაჭრილი მარწყვი, ზმოდან  გადაუსვით ზეითუნის ზეთში არეული  დაჭყლეტილ ნიორი. ბოლოს მოაყარეთ  დაჭრილი ბეკონი.


გაამოთ!