ბეკონის გადმოტრიალებული პიცა

ბეკონის გადმოტრიალებული პიცა
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • ბეკონი – 200 გ

  • ბადრიჯანი – 1 ცალი

  • ფენოვანი ცომი – 1 ფირფიტა (დაახ.  250–300 გ)

  • გამომშრალი პომიდორი – 100 გ

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

  • თაფლი – 2 ს.კ.

  • პარმეზანი – 20 გ

  • რუკოლა – 20 გ

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

ბეკონი და ბადრიჯანი დაჭერით გრძელ, თხელ ნაჭრებად. გახურებულ ღუმელში, ტაფაზე ან გრილზე დაალაგეთ ბეკონი შესაწვავად. ცოტა ხანში, როგორც კი ცხიმს გამოუშვებს, დააწყვეთ ბადრიჯანი. მოაყარეთ ორეგანო და თავისუფალ ადგილებში ჩაამატეთ  გამომშრალი პომიდორი. შეწვით 200°C ტემპერატურაზე 2-3 წუთის განმავლობაში. 

ბეკონს, ბადრიჯნსა და გამომშრალ პომიდორს ზემოდან დააფარეთ ფენოვანი ცომი. გამოაცხვეთ 200°C-ზე 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი კარგად არ დაიბრაწება.

გამომცხვარ პიცას დააფარეთ ლანგარი და ფრთხილად გადაატრიალეთ.


სერვირება:

მორთეთ რუკოლათი, მოაყარეთ პარმეზანის ფანტელები და მოასხით თაფლი.


გემრიელად მიირთვით!