ბავარიული სარდელი კარტოფილის პიურეთი და ნიგვზის სოუსით

ბავარიული სარდელი კარტოფილის პიურეთი და ნიგვზის სოუსით
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • სარდელი „ბავარიული“ – 4 ცალი

  • კარტოფილი – 8 ცალი

  • ნიორი – 4 კბილი

  • ტკბილ-ცხარე სოუსი – 120 გ

  • ორეგანო – 1 ს.კ.

  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.

  • ქინძი – ნახევარი კონა

  • ნიგოზი – 100 გ

  • ლიმონი – 1 ცალი

  • ჩედარის ტიპის ყველი – 200 გ

  • კარაქი – 80 გ

  • ნაღები – 200 მლ (ან რძე – 130 მლ)

  • ბაზილიკი – 1 კონა

  • მარილი – გემოვნებით

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

ბავარიულ სარდელს მსუბუქად დაუსერეთ ზედაპირი და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან, სანამ არ გაუჩნდება ოქროსფერი ქერქი.

კარტოფილი კარგად მოხარშეთ მარილიან წყალში, დაჭყლიტეთ კარაქთან და რძესთან ერთად ისე, რომ  მიიღოთ ფაფუკი და კრემისებური პიურე.

მოამზადეთ ორი სოუსი:

ნიგვზის სოუსი: ბლენდერში მოათავსეთ დაჭრილი ქინძი, 2 კბილი ნიორი, ცოტა მარილი, ნიგოზი, ლიმონის წვენი და ორეგანო. ყველაფერი კარგად დააბლენდერეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას. 

ყველის სოუსი: დაჭრილი ჩედარი დააბლენდერეთ ცოტა წყალთან ერთად - ისე, რომ მიიღოთ რბილი და სქელი კრემისებრი სოუსი. დაამატეთ მარილი გემოვნებით.


სერვირება:

კარტოფილის პიურე გადაიტანეთ თეფშზე,   ზემოდან მოაწყვეთ სარდელი, შემდეგ მოასხით ნიგვზის, ყველისა და ტკბილ-ცხარე სოუსები. ბოლო შტრიხად დაამატეთ ბაზილიკის ფოთლები.


გაამოთ!