ბავარიული რაგუ

ბავარიული რაგუ
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):

  • სარდელი „ბავარიული“ – 4 ცალი

  • პრასი – 2 ღერი

  • ნიორი – 1 კბილი

  • ბადრიჯანი – 1 ცალი, საშუალო ზომის

  • წითელი ბულგარული წიწაკა – ნახევარი

  • მწვანე ბულგარული წიწაკა – ნახევარი

  • ყვითელი ბულგარული წიწაკა – ნახევარი

  • თეთრი ლობიო (დაკონსერვებული) – 1 პატარა ქილა

  • თეთრი სეზამის მარცვლები – გემოვნებით

  • ორეგანო – 1 ჩ.კ.

  • დაღერღილი წიწაკა 

  • ზეთი – 2 ს.კ.

  • მარილი - გემოვნებით

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

მრგვალ ნაჭრებად დაჭრილი  სარდელი მოათავსეთ ზეთმოსხმულ ცხელ ტაფაზე და შეწვით. როგორც კი  მოიბრაწება, მოაყარეთ მარილი, ორეგანო, პილპილი და დაღერღილი წიწაკა.

შემდეგ დაამატეთ ბოსტნეული: ჯერ დაჭრილი ბადრიჯანი და დაჭყლეტილი ნიორი, შემდეგ – კუბებად დაჭრილი წითელი, მწვანე და ყვითელი ბულგარული წიწაკა. ბოლოს დაამატეთ დაჭრილი პრასი და თეთრი ლობიო. ყველაფერი კარგად ამოურიეთ და მსუბუქად მოშუშეთ.


სერვირება:

მზა კერძი გადაიტანეთ თეფშზე.  მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და, სურვილისამებრ, დაღერღილი წიწაკა.


გაამოთ!