ძიება

ბავარიული რაგუ

ბავარიული რაგუ
ingredients icon
ინგრედიენტები

ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):


სარდელი „ბავარიული“ – 4 ცალი

პრასი – 2 ღერი

ბადრიჯანი – 1 ცალი, საშუალო ზომის

წითელი ბულგარული წიწაკა – ნახევარი

მწვანე ბულგარული წიწაკა – ნახევარი

ყვითელი ბულგარული წიწაკა – ნახევარი

თეთრი ლობიო (დაკონსერვებული) – 1 პატარა ქილა

ნიორი – 1 კბილი

ორეგანო – 1 ჩ.კ.

დაღერღილი წიწაკა - 1 ჩ.კ

ზეთი – 2 ს.კ.

თეთრი სეზამის მარცვლები – გემოვნებით

მარილი 

პილპილი 

chef hat icon
მომზადების წესი

მომზადება:

მრგვალ ნაჭრებად დაჭრილი  სარდელი მოათავსეთ ზეთმოსხმულ ცხელ ტაფაზე და შეწვით. როგორც კი  მოიბრაწება, მოაყარეთ მარილი, ორეგანო, პილპილი და დაღერღილი წიწაკა.

შემდეგ დაამატეთ ბოსტნეული: ჯერ დაჭრილი ბადრიჯანი და დაჭყლეტილი ნიორი, შემდეგ – კუბებად დაჭრილი წითელი, მწვანე და ყვითელი ბულგარული წიწაკა,  ბოლოს – დაჭრილი პრასი და თეთრი ლობიო. ყველაფერი კარგად ამოურიეთ და მსუბუქად მოშუშეთ.

სერვირება:

მზა კერძი გადაიტანეთ თეფშზე.  მოაყარეთ სეზამის მარცვლები, სურვილისამებრ, დაღერღილი წიწაკა ან მწვანილი.

გაამოთ!