ბავარიული რაგუ
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
სარდელი „ბავარიული“ – 4 ცალი
პრასი – 2 ღერი
ნიორი – 1 კბილი
ბადრიჯანი – 1 ცალი, საშუალო ზომის
წითელი ბულგარული წიწაკა – ნახევარი
მწვანე ბულგარული წიწაკა – ნახევარი
ყვითელი ბულგარული წიწაკა – ნახევარი
თეთრი ლობიო (დაკონსერვებული) – 1 პატარა ქილა
თეთრი სეზამის მარცვლები – გემოვნებით
ორეგანო – 1 ჩ.კ.
დაღერღილი წიწაკა
ზეთი – 2 ს.კ.
მარილი - გემოვნებით
მომზადება:
მრგვალ ნაჭრებად დაჭრილი სარდელი მოათავსეთ ზეთმოსხმულ ცხელ ტაფაზე და შეწვით. როგორც კი მოიბრაწება, მოაყარეთ მარილი, ორეგანო, პილპილი და დაღერღილი წიწაკა.
შემდეგ დაამატეთ ბოსტნეული: ჯერ დაჭრილი ბადრიჯანი და დაჭყლეტილი ნიორი, შემდეგ – კუბებად დაჭრილი წითელი, მწვანე და ყვითელი ბულგარული წიწაკა. ბოლოს დაამატეთ დაჭრილი პრასი და თეთრი ლობიო. ყველაფერი კარგად ამოურიეთ და მსუბუქად მოშუშეთ.
სერვირება:
მზა კერძი გადაიტანეთ თეფშზე. მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და, სურვილისამებრ, დაღერღილი წიწაკა.
გაამოთ!
სხვა რეცეპტები